Баба Ванга – ‘Земята е жив организъм. Не я гневете!’

Вангелия Пандева Гущерова, позната като Ванга, е българска ясновидка, способна да вижда съдбата на хората и да предсказва бъдещето.

Ванга е родена на 31-ви януари 1911 година в Струмица (на територията на днешна Македония) в семейството на активист от ВМОРО Пандо Сурчев. Майка ѝ умира, докато тя е съвсем малка, а баща ѝ е мобилизиран в българската армия през Първата световна война. В детството си Ванга била обикновено момиче и не проявявала никакви необикновени способности.

баба Ванга

През 1923 година се местят в Ново село (родното село на бащата на Ванга), тъй като в Струмица семейството изпитвало много трудности. Именно там 12-годишната Ванга се губи в силна буря и изчезва. Когато я откриват в близка нива, осъзнават, че Ванга е увредила зрението си. То постепенно отслабва, като леченията не помагат. Следващите 3 години Ванга прекарва в дом за слепи, след което се прибира вкъщи, за да се грижи за по-малките си братя и сестри.

Постепенно започват да се разнасят слухове за пророчески способности на Ванга. Твърди се, че помогнала на баща си да намери овца, открадната от стадото, като точно посочила мястото, където била скрита. Ванга твърдяла, че вижда всичко насън. По време на Втората световна война, всякакви хора, загубили връзка с близките си, отивали при Ванга с надеждата да им помогне. Славата ѝ започва да се разнася и множество хора, желаещи да узнаят бъдещето си, се допитвали до нея. В този период Ванга започва и да лекува с билки.

Тя обяснява способностите си с присъствието на невидими същества около нея, чийто произход не може да обясни. Не веднъж споменава и за съществуването на извънземни раси, които населяват Земята.

Сред най-популярните предсказания на Ванга са смъртта на цар Борис III, разпадането на Чехословакия и Съветския съюз, връщането на Симеон Сакскобурготски, но не като цар, потъването на подводницата Курск и атентатите от 11-ти септември 2001 година. Говори се, че дори Хитлер тайно е посетил пророчицата, а тя му казала ‘Остави Русия намира! Ще загубиш!’ и за да го убеди в способностите си, накарала охраната му да отиде в съседна къща, където раждала кобила. Ванга точно описала как ще изглежда новороденото конче. До ден днешен баба Ванга е смятана за истински феномен.

предсказание баба ВангаСнимка: www.yahoo.com

Ванга умира на 11-ти август 1996 година в Петрич.

Мисли и пророчески цитати на Ванга:

  • Човек трябва да иска малко, за да може да плати цената’.
  • Не се плашете от болестите – имайте вяра. И най-здравият, ако няма вяра, ще умре’.
  • Който дава, ще остане с пълни ръце, а онзи, който гледа само да взема – с празни. Кракът, който тъпче, изсъхва’.
  • Не е нужно да трупаме богатства. На земята има Слънце и блага за всеки’.
  • В събота не се женете – този ден е на мъртвите. Като ще правите веселба, нека е в неделя – в деня на Бога’.
  • Няма нищо по-страшно от отчаянието. То е най-лошата болест. Няма цяр за него – то разяжда отвътре’.
  • Земята е жив организъм. Не я гневете!’