Какви мистерии ни разкрива приложението Google Earth!?

От пирамиди построени от загубени цивилизации, до огромни стълби изградени от извънземни посетители! Южният полюс е в полезрението на редица ‘ловци’ на НЛО през последните години.

През последните месеци на преден план изпъква едно доста дръзко твърдение, че е забелязан извънземен кораб скрит в пещера намираща се на Антарктида. Откритието, направено с помощта на приложението Google Earth (приложение, което използва сателитни снимки на цялата Земя), е описано като неопровержимо доказателство за секретна технология на Южния полюс.

антарктида структури и нло

Увеличавайки много кратно сателитна снимка от приложението, НЛО ентусиастите са забелязали ‘овален диск’ скрит в пещера. Ако се вгледаме в изображението, не можем да отречем, че това, което виждаме не прилича на естествено образование.

Има и друго твърдение, направено наскоро, което гласи, че извънземна цивилизация е построила нещо, което много наподобява огромно стълбище. Снимката е публикувана във форум, който е специализиран в сферата на конспиративните теории и НЛО феномени. Източникът на снимката остава анонимен, но заедно с нея има и съобщение, което гласи следното:

гигантски стълби на антарктида

„Тази сутрин разговаряхме за конспирации, като една от темите беше за известни имена, които са ходили без очевидна причина на Антарктида. Честно казано темата не ми беше много интересна и затова отворих приложението Google Earth, просто да разгледам, когато забелязах нещо, което прилича на гигантско стълбище. Веднага попитах дали някой има идея какво е това, бъг със снимката или нещо повече? Другите предположиха по-логично обяснение като аномалия със снимката или снежни дюни.“

Гледайки друго невероятно изображение от Антарктида, някои твърдят, че там някога е съществувала напреднала цивилизация. На следващото изображение виждаме структура с овална форма, около 120 метра в диаметър. Едни твърдят, че това е солидно доказателство за древна цивилизация обитавала Южния полюс, други, че това е естествено образование.

овална структура на антарктида

„Ами ако в древни времена, когато Земята и Антарктида са изглеждали по съвсем различен начин, е имало напреднала цивилизация, която е издигнала невероятни структури, паметници и храмове?“ – въпрос в гореспоменатия форум.

В същия материал се твърди, че първоначално учените са решили, че това е заструга – естествено образование, формирало се след продължителен период на силни, студени ветрове комбинирани със силни снеговалежи.

Други изображения на Южния полюс показват структура, която изключително силно наподобява пирамида. Привържениците на конспиративните теории твърдят, че Джон Кери, държавният секретар на САЩ, е бил на Антарктида, за да посети извънземна база в самата, така наречена, пирамида.

На изображенията от Google Earth ясно се вижда структура с формата на пирамида, пин и наименование. На много места се вижда, че наименованието е ‘Antartica Pyramid’, изписано с правописна грешка, което ни навежда на мисълта, че изображението може би е подправено.

древна цивилизация на анатарктида

Не е много ясно какво точно представлява тази структура на Южния полюс, но някои твърдят, че това е естествено образование – връх извисяващ се над глетчерите.

Пирамидите винаги са носели мистицизъм със себе си, както Нигел Уотсън (търсач на НЛО) твърди: „Пирамидите винаги ще ни изумяват със своята загадъчност!“

Според три независими изследвания проведени от университети в Европа и САЩ, има силна връзка между вярата в конспирации и някои психологични черти в характера на хората.

Резултатите от изследванията сочат, че хората, които са силно нарцистично насочени и имат ниско самочувствие са по-склонни да вярват в конспиративни теории. Въпреки че вярата в такива теории, нарцисизма и ниското самочувствие са свързани, не е ясно дали някое от тях или комбинация от тях предизвиква останалите. Като цяло тези изследвания хвърлят една различна светлина върху конспиративните теории и начина, по който гледаме на тях.