Какви мистерии ни разкрива приложението Google Earth!?

От пирамиди построени от изгубени цивилизации, до огромни стълби, изградени от извънземни посетители! Южният полюс отдавана е в полезрението на така наречените ловци на НЛО’, както и на много любпитни хора по целия свят.

През 2017 година на преден план изпъкна дръзкото твърдение, че е забелязан извънземен кораб скрит в пещера, намираща се на Антарктида. Откритието, направено с помощта на приложението Google Earth (приложение, което използва сателитни снимки на цялата планета), е описано като неопровержимо доказателство за секретна технология или за извънземно присъствие на Южния полюс.

Антарктида структури и НЛО

Увеличавайки многократно сателитна снимка от приложението, НЛО ентусиастите са забелязали овален диск’, скрит в пещера. Ако се вгледаме в изображението, не можем да отречем, че това, което се вижда съвсем не прилича на естествено образувание.

Има и друго твърдение, направено наскоро, което гласи, че извънземна цивилизация е построила нещо, което много наподобява огромно стълбище. Има редица предположения какво може да представлява необикновеното образувание – снежни дюни, грешка в приложението Google Earth, аномалия в снимката или някаква изкуствено създадена структура.

гигантски стълби на Антарктида

Гледайки друго любопитно изображение от Антарктида, някои твърдят, че там някога е съществувала напреднала цивилизация. На следващото изображение виждаме структура с овална форма, около 120 метра в диаметър. Едни твърдят, че това е солидно доказателство за древна цивилизация, обитавала Южния полюс, други, че това е естествено образувание.

овална структура на Антарктида

Възможно ли е в древни времена, когато Земята и Антарктида са изглеждали по съвсем различен начин, да е съществувала напреднала цивилизация, която е издигнала структури, паметници и храмове, чиито останки виждаме днес?

Някои учени са на мнение, че въпросните структури представляват резултат от естествения феномен заструга – образувание, формирало се след продължителен период на силни, студени ветрове, комбинирани със силни снеговалежи.

Други изображения на Южния полюс показват структура, която изключително силно наподобява пирамида. Привържениците на конспиративните теории твърдят, че Джон Кери, държавният секретар на САЩ, бил на Антарктида, за да посети извънземна база в самата, така наречена, пирамида.

древна цивилизация на Антарктида

Не е много ясно какво точно представлява тази структура на Южния полюс, но някои твърдят, че това е естествено образувание – връх, извисяващ се над глетчерите.

Пирамидите винаги са носели мистицизъм със себе си, както Нигел Уотсън, търсач на НЛО, твърди:

‘Пирамидите винаги ще ни изумяват със своята загадъчност!’